Bankkort - Mycket fakta och information om Bankkort
Det bästa Bensinkortet - OKQ8

Det bästa bensinkortet för privatpersoner så länge man inte avser ta ut pengar i bankomat är OKQ8:s bensinkort med VISA. OKQ8 kortet som man kan handla bensin, diesel och etanol med 15 öres rabatt samt övriga varor med 2% återbäring på OKQ8.

Detta kort ger dessutom 1% återbäring på allt du köper med VISA som finns på bensinkortet. Förutom detta ingår en reseförsäkring på resor som du betalar till minst 75% med kortet. Om du handlar varor, resor, mat och annat för 100.000 kr per år med kortet ger detta en återbäring på 1000 kr/år vilket är en mycket större besparing än vad olika rabatter på bensin ger.

Rekommenderade bensinkort

Om du vill få så lågt pris på bensin som möjligt och behöva åka så korta omvägar som möjligt ska du skaffa två bensinkort. Välj ett OKQ8 bensinkort med VISA som du använder för att betala allt då köper gällande bensin och andra varor. Bensinen köper du dock på Statoil och använder Statoils bensinkort av typen kontantkort som gör att du får 15 öres rabatt på bensinen men du betalar med OKQ8:s bensinkort och då får ytterligare återbäring på 1% vilket är cirka 15 öre.