Bankkort - Mycket fakta och information om Bankkort
Tjänster där man kan använda BankID

Tjänster med BankID

BankID räddar bokstavligen människoliv varje dag

Så fort du får ett Bank-ID bör du anmäla dig på donationsregistret hos Socialstyrelsen. Denna, för dig, enkla åtgärd kan innebära att du kan rädda livet på flera andra människor och mångdubbelt fler människor kommer vara dej för evigt tacksamma. Normalt är det inte lätt att bli så uppskattad när man har dött. Även dina anhöriga kommer tacka dig för detta beslut som gör att de inte behöver fundera själva. ANMÄL DIG NU!

Deklarerar med hjälp av BankID:n

Skatteverket har ett antal e-tjänster som du kan använda ifall du har ett BankID. Deklaration är den vanligaste och där kan man även använda olika bilagor.

Skaffa personbevis med BankID

På Skatteverkets hemsida kan du själv skriva ut personbevis om du har tillgång till BankIDBankID hos Transportstyrelsen

Tjänster med BankID

Transportstyrelsen har väl utvecklade e-tjänster som kan användas med BankID. Du kan t.ex. ansöka om körkortstillstånd, förlustanmäla ditt körkort eller boka kunskapsprov och körprov. Dessutom finns information gällande obetalda och betalda fordonsskatter. Nyheter är att du kan beställa registreringsskylt och söka annan information om din bil samt ställa av eller ställa på bilen.

Föräldrapenning med BankID

Med ett BankID kan man på försäkringskassan utföra fler självbetjäningstjänster för föräldrar. Du kan planera framtida föräldrapenning och se tidigare ersättningar. Du kan även anmäla pappaledighet samt vård av sjukt barn.

Koll på pensionen med BankID

Pensionsmyndigheten kan du få mycket information om din nuvarande pension eller din beräknade framtida pension om du loggar in med din BankID. Även försäkringskassan kan ge dig värdefull information och där kan du använda ditt BankID för att testa olika uttagsnivåer och se hur stor din kommande pension kan bli. Alecta och minpension.se tillhandahåller också flera e-tjänster via BankID som ger dig mycket information om din framtida pension.

e-tjänster hos CSN

För alla studenter är BankID nästan en nödvändighet eftersom kötiderna för telefonkontakt med CSN är erkänt mycket långa. På CSN.se är det nu mycket enkelt att studiemedel samt få information om sitt nuvarande lån och återbetalningar om man har ett BankID.

BankID för lantbrukare och bönder

Tjänster med BankID

Jordbruksverkets e-tjänster kan med hjälp av BankID ge dig överblick över gården och kommande in- och utbetalningar. Du kan även söka olika typer av stöd direkt via Jordbruksverkets hemsida så som stöd för skolmjölk samt skicka in olika typer av ansökningar.

Framtida e-tjänster tillgängliga med BankID

Antalet e-tjänster växer mycket snabbt och har redan underlättat vardagen för över 1 miljon svenskar och 10-tusentals företag. Om du inte redan har en BankID och använt den så rekommenderas du att skaffa ett hos din internetbank. Glöm inte att gå in direkt på donationsregistret.