Bankkort - Mycket fakta och information om Bankkort
Vilket bankkort är bäst för barn och ungdomar?

Ungdomar och barn har ganska många olika bankkort att välja på. För att skaffa ett bankkort kan man vara så ung som 11 år på vissa banker men normalt är 13 år.

Fördelen med bankkort för yngre är att de är mer förmånliga än för vuxna eftersom oftast finns det ingen årsavgift. Dessutom kan barn & ungdomar få ett ID-kort gratis på vissa banker om i samband med att man beställer ett bankkort.Bästa bankkortet för ungdomar och barn

Det finns två bankkort som är något bättre och billigare för barn & ungdomar än övriga bankkort. Det bästa bakkorten för ungdomar är:

ICA Banken har bra bankkort för ungdomar
  • ICA Bankens Bankkort har inga uttagsavgifter eller årskostnad och dessutom är det lätt att sätta in pengar i vilken ICA-butik som helst. En annan fördel med ICA Bankens bankkort är att du kan behålla den förmånliga avgiftsbefrielsen för årskostnaden ända till 21 år. Dock så går det inte att handla på internet med ICA Bankens Maestro bankkort förutom de få inköpsställen som accepterar Maestrokort, vilket kan vara bra för ekonomin.
SkandiaBanken har bra bankkort för ungdomar
  • Electronkortet från Skandiabanken som du kan ha upptill 19 års ålder utan några uttagsavgifter vare sig i Sverige eller utomlands. Skandiabanken ger lite mer ränta än storbankerna också. En fördel med Skandiabankens Electronkort är säkerheten på det kräver onlineuppkoppling från kortterminalen som använder bankkortet. Detta unngdomskort gör det även möjligt att handla via internet om internetbutiken har en säker direktuppkoppling till bankerna.