Bankkort - Mycket fakta och information om Bankkort
Vad är det för skillnader på kontantkort och andra typer av kort man betalar med?

Skillnader på kontantkort

Ett kontantkort, är till skillnad från alla andra kort som man betalar med, inte knutna till ett bankkonto eller kreditkonto. De pengarna som man betalt in på kontantkortet är de enda pengarna som man kan använda sig av. Det innebär att med kontantkort finns det ingen risk att man blir överraskad av stora kostnader.

Kontantkort kontra Telefonkort - Vad skiljer sig åt?

Kontantkort skiljer sig lite i från telefonkort på så sätt att telefonkortet användas för fast telefoni och kontantkort brukar syfta på mobiltelefoni.

Vad skiljer sig Kontantkort från Kontokort

Ett kontantkort skiljer sig från ett kontokort på det sättet att kontokortet kan vara antingen ett bankkort, kreditkort eller betalkort. Kontokort är ett övergripande namn för olika typer av kort där kontantkortet är ett av korten.Skillnaden på ett Kontantkort och ett Kreditkort

Ett kontantkort är inte samma sak som ett kreditkort eftersom man med ett kreditkort kan handla på kredit vilket innebär att det går att köpa varor eller ta ut pengar även om man inte ha pengar för tillfället. Det beloppet som lånas av kreditgivaren kan betalas tillbaka antingen i småportioner eller allt på en gång. Fördelen med kontantkort jämfört med kreditkort är att det inte är någon risk att man med kontantkortet drar på sig stora skulder.

Skillnad på ett Kontantkort och ett Betalkort

Bästa kontantkortet

Kontantkortet skiljer sig från betalkortet på det viset att en kontantkort betalar man varje inköp direkt från sitt bankkonto och med ett betalkort betalar man hela månadens inköp som en klump efter 30-60 dagar. Fördelen med kontantkortet är att det inte är någon risk att man drar på sig större utgifter än man kan betala någon månad senare.

Vad skiljer sig ett Kontantkort mot ett Bankkort

Ett kontantkort skiljer sig från ett bankkort på det sättet att bankkortet är kopplat till ett bankkonto och pengarna dras direkt i samband med köp.

Skillnaden på Kontantkort och Bensinkort

Kontantkort och bensinkort är inte samma sak utan bensinkortet är en typ av betalkort utfärdat av ett bensinbolag med olika typer förmåner. Fördelen med kontantkortet är att man inte handlar med lånade pengar vilket går att man undviker att dra på sig skulder som man inte klarar av.